Politiek

Marsorder D66: ‘Belangrijkste voor vanavond is dat we geen pijn/emotie laten zien bij wat minder zetels’

21-03-2018 20:52

D66’ers zijn door de partij verzocht om niet te veel teleurstelling te laten zien als D66 tegenvallende resultaten behaalt bij de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Dat blijkt uit een oproep via de Whatsapp die woensdag voorafgaand aan de uitslagenavond naar actieve partijleden in het land is gestuurd, meldt het Parool.

 

“Nog even heel spannend! Straks weten we meer en stralen we vooral vastberadenheid uit: we kunnen terugkijken op een fantastische campagne, het gaat op veel plekken nek aan nek en veel uitslagen zullen pas laat bekend zijn.

Belangrijkste voor vanavond is dat we geen pijn/emotie laten zien bij wat minder zetels dan in 2014, in veel gevallen zal het nog steeds 1 of 2 na beste uitslag ooit zijn. Dan stralen we optimisme uit, en dat helpt ook bij de onderhandelingen straks (winnaars moet men meer rekening houden. We doen ook vooral niet zuur over concurrenten bij winst of verlies, dus geen boe geroep oid!

Er zijn veel journalisten aanwezig! Verwijs door naar woordvoerders van de tk-fractie en/of naar kamerleden maar geef aan dat je zelf geen zin hebt om te reageren omdat het nog allemaal heel onzeker is (zeker de eerste uren).

Nog even heel spannend! Geniet ook vooral vanavond, en wees heel trots op alle inzet die je hebt geleverd!”

 

De sfeer zit er lekker in bij D66, zoveel is duidelijk.