TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Links Verbond Rotterdam gaat verder volgens Nida

Woordvoerster Nida kan niet zeggen of de tweet wordt ingetrokken

Tags: ,

Nida, GroenLinks, PvdA en SP in Rotterdam zetten hun samenwerking onder de noemer Links Verbond voort. Dat heeft een woordvoerster van Nida maandagmiddag gezegd. De partijen waren bijeengekomen voor crisisoverleg naar aanleiding een tweet uit 2014 van Nida, waarin een vergelijking wordt gemaakt tussen Israël en terreurorganisatie Islamitische Staat.

Bewust provocatief

Het bericht zette kwaad bloed bij de PvdA, SP en GroenLinks. Of de tweet wordt ingetrokken, kon de woordvoerster van Nida niet zeggen. ”Onze verklaring is dezelfde als maandagochtend.”

Nida, een partij met een islamitische signatuur, twitterde op 14 augustus 2014: Wij zeggen #Zionisme = #ISIS #vrijheidvanmeningsuiting. Nadat dit zondagavond bekend werd twitterde PvdA-lijsttrekker Barbara Kathmann dat het bericht verre van door de beugel kon. ”Dit is onbegrijpelijk!”

Nida liet eerder maandag al weten dat de oude tweet ‘bewust provocatief’ was lijkt daar nu bij te blijven. De partij vindt dat ”de vrijheid van meningsuiting niet slechts geldt voor meningen die welgevallig zijn.”

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.