Politiek

Links Verbond Rotterdam gaat verder volgens Nida

12-03-2018 17:43

Nida, GroenLinks, PvdA en SP in Rotterdam zetten hun samenwerking onder de noemer Links Verbond voort. Dat heeft een woordvoerster van Nida maandagmiddag gezegd. De partijen waren bijeengekomen voor crisisoverleg naar aanleiding een tweet uit 2014 van Nida, waarin een vergelijking wordt gemaakt tussen Israël en terreurorganisatie Islamitische Staat.

Bewust provocatief

Het bericht zette kwaad bloed bij de PvdA, SP en GroenLinks. Of de tweet wordt ingetrokken, kon de woordvoerster van Nida niet zeggen. ”Onze verklaring is dezelfde als maandagochtend.”

Nida, een partij met een islamitische signatuur, twitterde op 14 augustus 2014: Wij zeggen #Zionisme = #ISIS #vrijheidvanmeningsuiting. Nadat dit zondagavond bekend werd twitterde PvdA-lijsttrekker Barbara Kathmann dat het bericht verre van door de beugel kon. ”Dit is onbegrijpelijk!”

Nida liet eerder maandag al weten dat de oude tweet ‘bewust provocatief’ was lijkt daar nu bij te blijven. De partij vindt dat ”de vrijheid van meningsuiting niet slechts geldt voor meningen die welgevallig zijn.”

(ANP)

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens