TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Erdogan laat vijfde colonne trainen

Turkse lobbyorganisatie UETD stoomde tientallen jonge Nederturken klaar voor de politiek

Tags:

De nauw aan de Turkse president Erdogan verwante Turkse lobbyorganisatie UETD trainde vorig jaar enkele tientallen Nederturkse jongeren die politiek actief willen worden, dit meldt de Telegraaf vanochtend.

Erdoganlessen

De jonge Nederturken worden aangemoedigd om de circa 300.000 Nederlanders met Turkse roots te gaan vertegenwoordigen in zowel de lokale als de landelijke politiek. Een aanzienlijk aantal van de cursisten staat inmiddels bij verschillende partijen op de kieslijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

Tijdens de ‘Erdoganlessen’ was er aandacht voor onder meer de geschiedenis van de Europees-Turkse banden en de huidige ontwikkelingen in ‘het Westen’ zo vertelt Zafer Sirakaya, de Europees UETD-voorzitter.

 

”Het gaat om politiek-wetenschappelijke inhoud, erop gericht dat jongeren deel gaan nemen in de democratie. Dat is meer dan eens in de vier jaar stemmen.”

 

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.