TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Duitse regeringspartijen bezegelen GroKo, bijna half jaar na de verkiezingen

Leiders CDU en SPD zetten maandag in Berlijn handtekening onder regeerakkoord, Merkel woensdag voor vierde keer bondskanselier

Bijna een half jaar na de verkiezingen van de Duitse Bondsdag hebben de regeringspartijen de nieuwe grote coalitie (GroKo) onder leiding van bondskanselier Angela Merkel (CDU) bezegeld. De leiders van het CDU en SPD zetten maandag in Berlijn hun handtekening onder het begin februari overeengekomen regeringsprogramma.

Vierde keer bondskanselier

De ceremonie in het Paul Löbe-huis van de Bondsdag werd bijgewoond door Merkel, waarnemend SPD-voorzitter Olaf Scholz en CSU-leider Horst Seehofer. Voor de fracties hebben de voorzitters Andrea Nahles (SPD), Volker Kauder (CDU) en voor de CSU, Alexander Dobrindt, getekend.

Merkel wordt woensdag voor de vierde keer tot bondskanselier gekozen. Daarbij kan ze voor de derde maal bogen op de steun van de alliantie CDU/CSU en SPD. De benoeming van het nieuwe kabinet door president Frank-Walter Steinmeier is eveneens gepland voor woensdag.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.