TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Bonusquote: ‘Het broeit en bloeit bij Denk Amsterdam en het is keileuk om dat te zien’

'Ik ben er trots op in deze tijd een contact te hebben buiten mijn witte, hoogopgeleide en goedbetaalde sociale netwerk'

Tags: ,

 

“Ik ben er trots op in deze tijd een contact te hebben buiten mijn witte, hoogopgeleide en goedbetaalde sociale netwerk.

Nederland staat te boek als een tolerant land, wat migratie oproept. Nederland is een migrantenland, maar toch is de Tweede Kamer overwegend blank en hoogopgeleid. Tot zo ver dus de democratie.

Dan zijn daar Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk die volgens de regels van het Nederlandse politieke spel allochtonen een democratische stem geven, Turken, maar ook Marokkanen en zelfs Surinamers. Kilo’s en liters bagger krijgen ze continue over zich heen, verzet vanuit de rest van de politiek, en negatieve aandacht in de media. Maar ze blijven overeind, strijdend voor hun idealen en ‘hun mensen’. Hoe kun je daar geen bewondering voor hebben?

Het broeit en bloeit bij Denk Amsterdam en het is keileuk om dat te zien. Ik stel mij voor dat het lijkt op de sfeer van de jaren zestig.

Hopelijk gaan deze enthousiaste nieuwelingen in de politiek later ook de geschiedenisboeken in als revolutionaire idealisten, die bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 de kans kregen bij te dragen aan een Amsterdam dat van ons allemaal is.”

 

Aldus Aline van de Watering, sociologe (gokje: UvA?), ‘fulltime’ moeder en wit blank in, uiteraard, het Parool, officieel uiterst links PvdA-clubblad. DENK-clubblad.

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.