Politiek

Bonusquote: ‘Het broeit en bloeit bij Denk Amsterdam en het is keileuk om dat te zien’

12-03-2018 11:40

 

“Ik ben er trots op in deze tijd een contact te hebben buiten mijn witte, hoogopgeleide en goedbetaalde sociale netwerk.

Nederland staat te boek als een tolerant land, wat migratie oproept. Nederland is een migrantenland, maar toch is de Tweede Kamer overwegend blank en hoogopgeleid. Tot zo ver dus de democratie.

Dan zijn daar Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk die volgens de regels van het Nederlandse politieke spel allochtonen een democratische stem geven, Turken, maar ook Marokkanen en zelfs Surinamers. Kilo’s en liters bagger krijgen ze continue over zich heen, verzet vanuit de rest van de politiek, en negatieve aandacht in de media. Maar ze blijven overeind, strijdend voor hun idealen en ‘hun mensen’. Hoe kun je daar geen bewondering voor hebben?

Het broeit en bloeit bij Denk Amsterdam en het is keileuk om dat te zien. Ik stel mij voor dat het lijkt op de sfeer van de jaren zestig.

Hopelijk gaan deze enthousiaste nieuwelingen in de politiek later ook de geschiedenisboeken in als revolutionaire idealisten, die bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 de kans kregen bij te dragen aan een Amsterdam dat van ons allemaal is.”

 

Aldus Aline van de Watering, sociologe (gokje: UvA?), ‘fulltime’ moeder en wit blank in, uiteraard, het Parool, officieel uiterst links PvdA-clubblad. DENK-clubblad.