TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Opiniepeiling Maurice de Hond: Laagste score voor PVV sinds zomer 2008

D66, CDA, PVV en PvdA slechter dan bij GR2014

Deze week zien we weer amper verschuivingen. Maar de score van de PVV (1 lager naar 13) betekent wel de laagste score van de PVV sinds de zomer van 2008. Zeven partijen staan op de 2e tot en met 8e plaats met slechts 4 zetels verschil. Ook is het interessant dat de drie volgende partijen ieder 7 zetels hebben.

Als we de uitslag van vandaag in percentages vergelijken met die van de Gemeenteraadsverkiezingen van 2014, zien we dat ten opzichte van de gemeenteraadsverkiezingen 2014 D66, CDA, PVV en PvdA er nu landelijk gezien slechter voorstaan. Daarbij zijn de scores herberekend alsof de landelijke partijen in alle gemeenten hebben meegedaan, exclusief de lokale partijen. (pdf)

Referendum WIV

Ten slotte besteden we deze week aandacht aan het referendum over de Wet inlichtingen- en Veiligheidsdiensten. Ruim drie kwart van degenen die opkomen bij de Gemeenteraadsverkiezingen geeft aan ook een stem uit te zullen brengen bij dit Referendum. over de Wet Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten. De opkomst zal dus ruim boven de vereiste 30 procent uitkomen.  (Vermoedelijk zal dit percentage tussen 40 en 45 procent uitkomen).

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.