TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Marine Le Pen weer partijleider Front National

Kreeg 100 procent van de stemmen op partijcongres, was dan ook enige kandidaat

Marine Le Pen is zoals verwacht herkozen als partijleider van het Franse rechts-populistische Front National. Zij kreeg 100 procent van de geldige stemmen. De uitslag werd zondag op de tweede dag van het partijcongres in Lille bekendgemaakt. Le Pen was de enige kandidaat.

De 49-jarige begint een derde termijn als leider van de partij. In 2011 volgde zij haar vader, Jean-Marie Le Pen, op.

Later zondag maakt Marine Le Pen bekend welke nieuwe naam zij aan de partij wil geven. Zij verwacht dat de partij met een andere naam eerder zal worden gezien als een potentiële regeringspartij. De partijleider verloor vorig jaar de presidentsverkiezing van Emmanuel Macron.

Door het Front National een nieuwe naam te geven en de partijkoers aan te passen hoopt Marine Le Pen haar partij een gematigder aanzien te geven, ook al is ze een verklaard tegenstander van immigratie en heeft ze een nationalistische agenda. Haar vader, medeoprichter van de partij, heeft meerdere veroordelingen op zijn naam staan voor discriminerende en antisemitische opmerkingen. Zijn lidmaatschap van de partij is inmiddels ingetrokken.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.