Politiek

Lijsttrekker Eindhovens Forum040 stapt op na onthullingen over strafblad

06-03-2018 22:39

De voorman van de partij ‘Forum040’ in Eindhoven is vandaag opgestapt vanwege onthullingen over twee veroordelingen voor mishandeling, stalking en bedreiging. Deze avond bevestigde de partij het opstappen van lijsttrekker Jake van Kruijsdijk.

Forum040 lijkt geïnspireerd op Forum voor Democratie, de partij van Thierry Baudet, maar leeft in onmin met die partij. Forum voor Democratie liet eerder aan het Eindhovens Dagblad stappen te overwegen tegen de Eindhovense partij. FvD vindt dat naam en logo van Forum040 een inbreuk vormen op de eigen, bij de landelijke Kiesraad geregistreerde officiële naam en het logo. Eerder werd door de Raad van State ook al bepaald dat de partij ‘Forum voor Den Haag’ terecht verboden was.

Mede-‘040’-oprichter Marcel van Bussel zei aanvankelijk juist dat tegen het ED dat Baudet ‘welwillend aankijkt’ tegen de oprichting van zijn partij. Daarop liet een woordvoerder van Forum voor Democratie weren dat dat ‘pertinent onjuist’ is. Genoeg om de Eindhovense partij al in een lastig parket te brengen.

Strafblad

Het Eindhovens Dagblad meldde vanochtend dat lijsttrekker Van Kruijsdijk een strafblad heeft. De veroordelingen voor mishandeling, stalking en bedreiging komen voort uit een vechtscheiding, aldus de partij die niet wist over de zaken.
“Gezien de huidige publicaties rondom mijn persoon heb ik besloten om me geheel terug te trekken als lijsttrekker”, laat Van Kruijsdijk nu weten in een verklaring.

Omdat de kandidatenlijsten voor de verkiezingen al definitief zijn, blijft hij wel op het stembiljet staan. Hoe de partij verder gaat, is nog niet duidelijk.

(TPO/ANP)

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens