Opinie

Kreeg minister Ollongren tijdens NOS-Nepnieuwsuitzending aanwijzingen via haar oortje?

06-03-2018 13:01

Nepnieuwswatch: geruchten online doen de ronde dat minister Kasja Ollogren maandagavond tijdens de NOS-Nepnieuws-thema-show, of hoe heet het, stiekem werd gesoufleerd (door A) haar voorlichter B) de AIVD C) de EU D) Juncker zelf of E) Pechtold zelf) zodat ze niet de verkeerde dingen zou zeggen.

Dat klopt niet. Althans, ondergetekende had ook zo’n oortje in en daarin hoorde ondergetekende gewoon exact hetzelfde als wat de kijker thuis hoorde: de presentator en het geluid van de afgespeelde filmpjes. Dat was handig want die studio was nogal groot en daardoor is de presentator door zo’n oortje een stuk beter te verstaan dan op de studiovloer waar het geluid verwaait.

Overigens kreeg ik ook weerberichten in het Spaans, fragmenten van De Natte Neuzen Show met Martin Gaus, stemmetjes van lang overleden kindertjes en een recept voor veganistische quiche door mijn oortje en werd door Arthur van Amerongen integraal Vijftig Tinten Grijs voorgelezen. Maar het zou goed kunnen dat dit gewoon via mijn radiokies kwam.

Nagekomen bericht voor de vrinden uit de Russische Federatie: project Appelsap loopt gesmeerd. Bok zit op de wagen. Kruier draagt handschoen. Overeengekomen roebels gaarne weer via Pravada-contact Joshua L. droppen op de bekende plaats. Do svidaniya.