Politiek

Kabinet vergroent dienstauto´s bewindslieden

28-02-2018 17:28

Eind 2018 rijden 15 van de 24 bewindspersonen in een hybride dienstauto. Nu hebben zes ministers en staatssecretarissen de beschikking over een (semi) elektrische auto.  Ook is de regering van plan het het wagenpark van de gehele overheid ‘versneld te verduurzamen’. Dat schrijft staatssecretaris van Infrastructuur Stientje van Veldhoven (D66) woensdag aan de Tweede Kamer.  Het was Tweede Kamerlid Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren (PvdD) die onlangs opmerkte dat het merendeel van het kabinet in ‘benzineslurpers’ rijdt terwijl Rutte III zich ‘het groenste kabinet’ noemt.

Wassenberg beklaagde zich in vragen aan Van Veldhoven en minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) ‘dat veel bewindslieden van Rutte III in onzuinige auto’s rijden, hoewel na het klimaatakkoord in Parijs is afgesproken om als overheid het goede voorbeeld te geven en het wagenpark zo milieuvriendelijk mogelijk te maken’.

Van Veldhoven gaat binnenkort om de tafel met Ollongren en staatssecretaris van Defensie Barbara Visser (VVD) om te ‘werken aan het versnellen van de transitie naar zero emissie voertuigen’.

Lees ook

Bonusquote – D66 wil dat militairen op missie moestuinen onderhouden

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens