Politiek

VVD-, GroenLinks- en SP-fractievoorzitters breken lans voor Nederlands-Turkse Kamerleden

26-02-2018 17:53

De fractieleiders van VVD, SP en GroenLinks komen in een gezamenlijke verklaring op voor vijf Tweede Kamerleden die zijn aangevallen in de Turkse media. Het vijftal heeft Turkse wortels en werd in het dagblad Sabah beschuldigd van verraad aan Turkije omdat ze een motie steunden waarmee de Kamer de Armeense genocide erkent.

Het gaat om Dilan Yesilgöz (VVD), de SP’ers Cem Lacin en Sadet Karabulut en Zihni Özdil en Nevin Özütok van GroenLinks.

 

“Wij hebben met ontzetting kennisgenomen van de aanval op onze Kamerleden in diverse Turkse kranten. Onze Kamerleden zetten zich, dag in dag uit, in voor een beter Nederland. Hun afkomst is daarbij niet van belang. Niet voor niets hebben zij de eed of belofte afgelegd dat zij hun werk doen voor onze democratie, voor Nederland.

Dat onze fractiegenoten nu op deze manier worden aangevallen door Turkse media is onacceptabel. Wij staan vierkant achter hen.

In Nederland is iedereen vrij om voor zijn of haar eigen mening uit te komen. Zeker ook onze gekozen volksvertegenwoordigers. Onze Kamerleden zijn trouw aan hun idealen voor een beter Nederland. Daar ligt hun loyaliteit. Wie dat meent te moeten beantwoorden met intimidatie en bedreigingen, vindt ons op zijn pad.”

 

Lees ook

Statement: Turkse aanval op Kamerleden onacceptabel

Briefje van Jan – Aan Tunahan Kuzu

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens