TPOok!

 
avatar
   
Opinie

‘Kwaliteitscourant’ Trouw bewijst: D66 is dé nieuwe islampartij

Homohatende Amsterdamse D66-moslima wil geen vragen over anti-homo opvattingen beantwoorden

Tags: ,

Vroeger, toen het leven nog simpel en overzichtelijk was, wist iedereen waar de islam zich in de politiek manifesteerde: bij de PvdA. Maar de PvdA is stuk en de islam nog altijd groeiende.

In Rotterdam is het islampartij NIDA, dankbaar op het schild gehesen door de bukkende nuttige idioten van links, waar de islam zich in de politiek manifesteert, maar in de rest van ‘de grote steden’ blijkt D66 (die altijd zo atheistische, seculiere partij die zich zo hard maakt voor zaken als homo-acceptatie en gelijkheid tussen mannen en vrouwen) de nieuwe PvdA qua islamisering te zijn.

Vonden ze uit bij Trouw. Dus dan is het waar. Dan weet je nooit helemaal zeker of het klopt, want het kan zomaar weer een Perdiep Ramesar-artikel blijken te zijn, maar toch, het had ook in De Groene Amsterdammer of op Joop.nl kunnen staan en dan had niemand het gelezen niemand het geloofd.

Yassmine El Ksaihi

Lees vooral even onderstaand ontluisterend citaat, afkomstig van de Amsterdamse D66-moslima Yassmine El Ksaihi die eerder door NRC Handelsblad liet optekenen homoseksuelen stom te vinden, want haram, dus eigenlijk helemaal niets met de liberale standpunten van D66 heeft. (Maargoed, standpunten en principes zijn bij D66 net zo serieus te nemen als dat D66-senatoren een donorcodicil hebben dus kijk straks niet raar op als D66 ineens een islamitische antihomopartij wordt):

 

“Een van de meest herkenbare moslims tussen de kandidaten is het Amsterdamse D66-gemeenteraadslid Yassmine El Ksaihi, die een hoofddoek draagt. Ze zou voor dit artikel een interview geven over haar religieuze en politieke overtuigingen. Tot de lokale Amsterdamse zender AT5 begin deze maand een interview met NRC Handelsblad uit 2010 boven water haalde. Daarin zei El Ksaihi, toen nog voorzitter van de Poldermoskee: ‘Homoseksualiteit is een zonde in de islam’.

Toen er kritiek op die uitspraak kwam, gaf El Ksaihi een verklaring op de website van de lokale afdeling van D66. Ze liet weten dat de lokale fractie al op de hoogte was geweest van het NRC-interview. En dat ze haar standpunt nu anders zou formuleren. ‘Iedereen mag verliefd worden op wie hij wil’, schrijft El Ksaihi. Op Twitter voegde ze er nog aan toe dat ze homoseksualiteit ‘geen zonde vindt, toen al niet en nog steeds niet’.

We komen niet te weten hoe het raadslid hierover denkt, of ze misschien van mening is veranderd. Want plots belt een woordvoerder van de hoofdstedelijke D66-afdeling: na overleg is besloten dat ze geen vragen meer beantwoordt over deze kwestie. Hij acht dat zelf ook het beste. ‘Het is niet opportuun’, zegt hij, ‘vanwege de bak stront die ze afgelopen weken over zich heen kreeg op sociale media.'”

 

Alstublieft, de sociaalliberale democratische partij ten voeten uit. Lastige vragen? Beantwoorden we lekker niet, doei. Verder is het allemaal de schuld van social media. Nouja, wel fijn dat die D66-woordvoerder letterlijk toegeeft dat D66 Amsterdam opportunistisch is.

Regels van de islam

Sluiten we af met een bonus-bonusquote:

 

“Ze staat ook achter het homohuwelijk, zegt Sahla. ‘We leven in Nederland. Het kan hier en ik zie iedereen als gelijk.’ Maar of ze gelooft dat het islamitisch gezien toegestaan is dat twee mensen van hetzelfde geslacht een relatie hebben, wil ze niet zeggen. ‘Ik ga daar niet over. Iedereen moet doen wat hij moet doen. Wie ben ik om te oordelen?’

Het is dus ook weer niet zo dat homoseksualiteit voor God ‘geen probleem’ is? ‘Nee’, zegt Sahla. ‘Als je ervoor kiest om volgens de regels van de islam te leven, dan oordeelt alleen God over je.'”

 

D66, en nu achteruit. Inshallah.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.