Politiek

Minister Grapperhaus erkent dat politie veel meer rechercheurs nodig heeft

20-02-2018 15:43

CC-Foto: Marco Verch/Flickr. Titel foto: 'Cocaine'. Foto onderaan afgesneden door TPO. Zie voor links naar licentie en bron onderaan het artikel.
 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens
 

Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) erkent dat er meer rechercheurs nodig zijn en dat er op dit moment zaken op de plank blijven liggen die wel gedaan zouden moeten worden. Hij reageert daarmee op een vernietigend rapport van de politievakbond NPB over de staat van de recherche.

Volgens de NPB komt de recherche mankracht en middelen tekort. De bond vindt dat er “minstens 2000” extra rechercheurs nodig zijn en dat investeringen in ICT-middelen hard nodig zijn. Hierover zegt Grapperhaus dat hij dit wel “een erg hoog aantal” vindt.

In het rapport schetsen politiemensen een zeer somber beeld. “Nederland is echt een narcostaat geworden de laatste dertig jaar. Wat we niet zien, is er niet. Nou, ondergronds heeft het fors doorgewoekerd”, zegt één van de vierhonderd rechercheurs met wie de bond heeft gesproken.

Minister Grapperhaus wil hier niet aan de benaming narcostaat. “Dat is niet de betiteling die ik zou gebruiken. Ik denk dat we in Nederland hele succesvolle bestrijding hebben van de georganiseerde misdaad, waaronder de georganiseerde drugshandel.”

Anp

CC-2.0 foto ‘Cocaine’: Marco Verch / Flickr.

CC- License: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0).

 

printers