Politiek

FvD over royeren drie partijleden: ‘Ze bleven de confrontatie zoeken’

16-02-2018 17:05

De drie leden van Forum voor Democratie (FvD) werden vrijdag geroyeerd omdat ze de confrontatie bleven zoeken, zowel binnen de partij als in de media. Dat laat het partijbestuur van FvD in een verklaring aan TPO weten.

 

“Het drietal was onderdeel van de groep van circa 10-20 leden die het niet eens waren met de door het partijbestuur ingezette koers van gecontroleerde groei; zij wilden daarentegen doorgaan op de lijn van voormalig VVD-prominent De Haze Winkelman die een VVD-achtige structuur wilde invoeren bij FVD. Het drietal bleek zich niet met de door het bestuur ingeslagen koers te kunnen verzoenen.”

 

De onmin binnen FvD kwam begin deze maand naar buiten. Toen werden Robert de Haze Winkelman en diens vrouw Betty Jo Wevers geroyeerd. Zij zouden hebben geprobeerd ‘de gecontroleerde uitbouw van de partij actief tegen te werken en het partijbestuur over te nemen’. Net zoals toen blijft FvD de lijn aanhouden dat het slechts om een kleine groep gaat die dwarsligt. Forum voor Democratie heeft inmiddels zo’n 23.000 leden.

Lees ook

Thierry Baudet houdt grote schoonmaak: Royeert drie kandidaat-Kamerleden

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens