avatar
   
Politiek

Bonusquote: rector universiteit Leiden toont ballen en ruggengraat, staat pal voor vrijheid van meningsuiting

'Leiden heeft haar lessen wel geleerd in de affaire-Buikhuisen'

Tags:

 

“Juist de universiteit moet vrijplaats van het gesproken en geschreven woord zijn en dat kan alleen als we bereid zijn het debat met iedereen en dus ook met andersdenkenden serieus te voeren.

Leiden heeft haar lessen wel geleerd in de affaire-Buikhuisen.

Maar voor wie denkt dat we er zo wel uit zijn, toch nog dit. Staan voor diversiteit van opvattingen geldt ook voor al diegenen die wij, inclusief onze studenten, willen uitnodigen om hier te spreken of te schrijven.

Want behalve het gevaar dat een universitaire gemeenschap vooral klonen van zichzelf benoemt, is er dus ook het gevaar dat we zo lief en inclusief naar elkaar zijn dat we het echte debat verhinderen. Diversiteit en inclusiviteit, twee woorden die we zo vaak in een adem uitspreken – ze kunnen ook schuren.

Want free speech aan de academie is niet vanzelfsprekend.”

 

En nu maar hopen dat de woorden van Carel Stolker, rector magnificus van de universiteit Leiden, geen loze woorden blijken te zijn als het er straks op aankomt en de drammende, hatende, rancuneuze, linkse, millenniale SJW’s aan zijn poorten staan te rammen om te eisen dat er een spreker met ‘de verkeerde mening’ wordt gecensureerd, zoals de Amsterdamse kunstacademie Rietveld Academie inmiddels ook al aan het censureren is geslagen.

In een maatschappij waarin zelfs kunstacademies aan het censureren slaan kun je immers alles verwachten. Dat is een maatschappij waarin het licht al láng is gedoofd.

Via.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.