Politiek

Forum voor Democratie in verklaring: Geen zorgen, het gaat mieters met ons

09-02-2018 16:09

Forum voor Democratie (FvD) zegt vrijdag in een verklaring dat de onvrede binnen de partij maar binnen ‘een zeer klein groepje’ van tien tot twintig leden leeft. De steun voor het partijbestuur zou juist ‘massaal’ zijn en er is geen sprake van verdeeldheid. FvD reageert daarmee op de berichten over onrust in de partij. FvD wijst er op dat deze inmiddels 23.000 leden heeft.

‘Een snelle wendbare speedboat blijven, geen logge olietanker worden’

Over dat groepje zegt FvD:

 

“Dit kleine aantal leden spreekt steeds over ontbrekende ‘partijdemocratie’, maar waar hun voorstellen op neerkomen is de creatie van achterhaalde partijbaron-structuren, kamercentrales, enzovoorts. Precies dat vinden wij juist heel ondemocratisch. FvD is met zorg en visie opgezet. Wij willen niet allerlei verschillende bestuursniveaus binnen onze partij, zoals wel het geval is bij de meeste bestaande partijen. Want Forum voor Democratie wil een snelle wendbare speedboat blijven, geen logge olietanker worden zoals de kartelpartijen dat zijn.”

 

‘Groei is niet te danken aan klagers’

De partij wijst ook op de groei van het ledental en de peilingen:

 

“Forum voor Democratie staat nu op 15 zetels in de peilingen en heeft in een jaar tijd ruim 23.000 nieuwe leden mogen verwelkomen. We zijn de grootste partij op social media, we bereiken wekelijks miljoenen mensen. Dit is nooit eerder vertoond in de Nederlandse politieke geschiedenis. En deze groei is echt niet te danken aan het kleine groepje leden dat nu klaagt over onvoldoende inspraak-organen; maar aan de unieke synergie tussen Thierry Baudet en Theo Hiddema in de Tweede Kamer, en het kernteam dat zich voor de volle 200% inzet voor het succes van FVD. Hierdoor kunnen wij daadkrachtiger opereren dan de meeste andere partijen.”

 

FvD laat weten dat het partijbestuur ‘volledig wordt gesteund’ door onder meer de ‘voltallige Tweede Kamerfractie’ die bestaat uit Thierry Baudet en Theo Hiddema, alle fractiemedewerkers en de bestuursleden zelf. Het bestuur bestaat uit Baudet, Henk Otten en Rob Rooken.

Lees ook

Leegloop prominenten Forum voor Democratie houdt aan