Politiek

PvdA-senator Marleen ‘solidariteit’ Barth niet bij orgaandonatiedebat wegens luxe strandvakantie Malediven

06-02-2018 15:02

Lees ook: Wassenaars Graaiechtpaar trekt zich nergens wat van aan en gaat lekker op vakantie tijdens een belangrijk debat in de Eerste Kamer.

lees ook: Dossier Marleen Barth (PvdA) & Jan Hoekema (D66): solidair scheefwonen, op kosten van de burger

 

 

PvdA-senator en PvdA-fractievoorzitter in de Eerste Kamer Marleen ‘solidariteit is geen vies woord’ Barth is dinsdag niet aanwezig bij het Grote D66 Pia Dijkstra Donororgaandonatiedebat omdat zij er hoognodig tussenuit moest voor een welverdiende strandvakantie op de paradijselijke Malediven. Een woordvoerder van de PvdA bevestigt aan De Telegraaf dat Barth samen met haar man, de gesjeesde burgemeester van Wassenaar Jan Hoekema (D66), haar koffers heeft gepakt en dus verstek moet laten gaan.

Barth en haar man zullen weinig moeite hebben om hun reisje naar het paradijs te betalen: de afgelopen jaren hebben ze, enorm solidair, extreem goedkoop scheefgewoond in de luxueuze Wassenaarse villa in de duinen die dienst doet als burgemeesterswoning en enige jaren geleden op kosten van belastingbetalers volledig is gerenoveerd, inclusief renovatie van trappen en bordessen en het plaatsen van speciaal duur stofvrij massief houten parket in de slaapkamers van de kinderen.

Crisis op Malediven

Wat wel weer jammer is voor het zakkenvullende ‘solidaire’ duo Jan ‘gratis pizza’ Hoekema-Marleen ‘kan de huur misschien een honderdje lager’ Barth is dat uitgerekend deze week, dus de week dat zij van een welverdiende maar eenvoudige en sobere vakantie op de Malediven genieten, de politieke bom is gebarsten inclusief noodtoestand op deze verzameling tropische bounty-eilanden, aldus ANP:

 

“Veiligheidstroepen op de Malediven hebben twee leden opgepakt van het hooggerechtshof. Ook een voormalige president is aangehouden.

Zittend president Abdulla Yameen riep maandag de noodtoestand uit. Later bestormde het leger het hooggerechtshof, zei het hoofd van de beroepsvereniging van advocaten. Hij had naar eigen zeggen telefonisch contact met de hoogste rechter.

Veiligheidstroepen pakten twee rechters op, onder wie de hoogste rechter. De politie liet later weten dat zij zijn aangehouden vanwege ,,een lopend onderzoek”. De regering had eerder een uitspraak van het hooggerechtshof naast zich neergelegd. De rechters hadden de vrijlating gelast van meerdere oppositieleden.

Veiligheidstroepen arresteerden ook oud-president Maumoon Abdul Gayoom, de halfbroer van de huidige leider. Zijn zoon is één van de oppositieleden die volgens het hof vrijgelaten had moeten worden. Een andere oud-president, Mohamed Nasheed, heeft India gevraagd te bemiddelen in de politieke crisis in het land.”

(ANP)

 

 



Booking.com

 



Booking.com