Politiek

Jesse Klaver (GroenLinks) wil debat over ‘racisme’ Forum voor Democratie

06-02-2018 11:54

Lees ook: http://politiek.tpo.nl/2018/02/05/genetische-verklaring-als-medeoorzaak-intelligentieverschillen-blank-en-zwart-niet-uit-te-sluiten/.

GroenLinks-leider Jesse Klaver wil een debat in de Tweede Kamer over een uitspraak van Forum voor Democratie Kamerlid Theo Hiddema in de Telegraaf van dinsdag. Dat meldt Klaver in zijn GL app, zijn manier om contact te houden met de achterban.

Debat draait om uitspraak Yernaz Ramataursing

Hiddema verdedigt een eerder uitspraak van Yernaz Ramataursing, de nummer twee van Forum voor Democratie in Amsterdam, uit 2016. Op vragen over vermeende discriminatie op de arbeidsmarkt zei die tegen Brandpunt: “Ik zou zeggen: racisme? Het gaat op de arbeidsmarkt om IQ.” Op een vervolgvraag: “Door IQ-testen weten we het gemiddelde IQ van bevolkingen. En wat blijkt? Er is een verschil in IQ tussen volkeren. Dat is wetenschappelijk bewezen.”

Na een geschokte reactie van de interviewer: “Dit doet mij geen plezier, eerder pijn. Ik had ook graag gezien dat het anders was, dat zwarte mensen hyperintelligent waren, dat Surinamers het hoogste gemiddelde IQ van de wereld hadden. Maar het is niet zo. Je kunt iemand uit SyriĆ« halen waar het gemiddelde IQ 84 is, en in Nederland plaatsen, waar het gemiddelde IQ 101 is. Die gaat dan inderdaad minder verdienen dan veel autochtonen. Maar is dat racisme? Nee, er is een verband tussen IQ en inkomen.”

 

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens