Politiek

Forum voor Democratie gooit Robert De Haze Winkelman en Betty Jo Wevers uit partij

05-02-2018 18:31

Forum voor Democratie (FvD) heeft het lidmaatschap van Robert De Haze Winkelman en Betty Jo Wevers per direct beëindigd. Dat meldt de partij maandag in een perscommuniqué. De Haze Winkelman en Wevers waren vorig jaar betrokken bij de selectie van de kandidaten voor de lijst van FvD voor de Tweede Kamerverkiezingen.

In de verklaring benadrukt FvD het voormalig lidmaatschap van de VVD van beiden:

 

“Op basis van recente informatie heeft het partijbestuur geconstateerd dat voormalig VVD-senator De Haze Winkelman en voormalig VVD-statenlid Wevers de afgelopen maanden op oneigenlijke wijze en door gebruikmaking van dreigementen en kwaadsprekerij, geprobeerd hebben de gecontroleerde uitbouw van de partij actief tegen te werken en het partijbestuur over te nemen. Dergelijk gedrag is voor het partijbestuur onacceptabel.”

 

Forum voor Democratie zegt voorts ‘lering getrokken’ te hebben van ‘eerdere perikelen bij andere democratische vernieuwingsbewegingen’. “Ter bescherming van de integriteit van de partij en de verdere uitbouw van de partijorganisatie was dit besluit helaas onvermijdelijk geworden.”

De Haze Winkelman doneerde naast zijn selectiewerkzaamheden 10.000 euro aan de partij. Dat blijkt in maart 2017 uit een overzicht van giften aan politieke partijen dat werd gepubliceerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken.

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens