Homoseksueel (29) zond in: ‘Gaan PvdA en COC zich nu ook al bezighouden met geintjes in Voetbal Inside?’

04-02-2018 18:18

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens
 

 

(Deze brief werd ook verstuurd naar de PvdA en diverse LBGT-belangenorganisaties.)

Beste,

Op zondag 4 februari was mijn Facebook-tijdlijn ontploft. Allemaal mensen die zeer verontwaardigd waren over een vermeende grap van René van de Gijp tijdens de uitzending van Voetbal Inside.

Ik ben zelf 29 jaar en homoseksueel en voel mij totaal niet gerepresenteerd door de personen en groepen die Voetbal Inside aanvallen vanwege deze grap!

Voetbalprogramma

Enigszins verbaasd over de commotie van sommigen toch maar de aflevering van VI teruggekeken. Ik vond de grap eigenlijk best leuk. Over smaak valt te twisten zullen we maar zeggen. Maar nu verbaas ik mij wel over het feit dat de mensen van VI ‘op het matje’ geroepen worden en de PvdA en sommige LGBT-belangengroepen blijkbaar zich ook gaan bezighouden met deze grap?

Allereerst, dit is een voetbalprogramma bij een commerciële zender. Daar mag je toch best zulke grappen maken? Net zoals dat er ook grappen gemaakt worden tijdens cabaretvoorstellingen en tv-programma’s.

LGBT-belangengroepen

Ik zag recent nog een programma op NPO3 genaamd De Luizenmoeder. Daar kwam een scene in voor waarbij een donkere man aangezien werd voor schoonmaker terwijl hij gewoon de vader was van een leerling. Gaan we hier dan ook vragen over stellen? Gaan we dit programma ook van de tv proberen af te halen? En gaan we op sociale media iedereen de huid volschelden die dit niet verafschuwt?

‘Acceptatie LGBT’ers zal eerder afnemen door deze krampachtige omgang met grapje dan toenemen’

Laat ik duidelijk zijn. Deze zogenaamde LGBT-belangengroepen treden enkel op voor een klein groepje LGBT’ers en zeker niet namens iedereen. Het is erg jammer dat door het enorme geschreeuw van deze groepen er onevenredig veel aandacht aan wordt gegeven. Ik geloof dat de meeste LGBT’ers het eigenlijk best grappig vinden, of sterker, nooit naar VI kijken omdat ze niet geïnteresseerd zijn in het programma.

Daarbij is het ongelofelijk vreemd dat er politieke partijen zijn die zich met dit soort incidenten inlaten en daarmee politiek gaan bedrijven. Politiek is iets van visie en strategie, absoluut geen incidenten-management. De acceptatie van LGBT-mensen zal eerder afnemen door deze krampachtige omgang met grapjes en geintjes dan toenemen.

Gekte

Ik kan mij als homoseksueel best goed voorstellen dat ‘de hetero’s’ die LGBT- verontwaardiging behoorlijk zat aan het worden zijn.

Hebben we wel door dat we dus met deze gekte A: de LGBT-community in Nederland absoluut niet aan het representeren zijn en B: dat waarschijnlijk de acceptatie van LGBT’ers in Nederland ook niet verbeterd wordt hierdoor?

Hartelijk dank voor het met rust laten van VI en het format van VI. Laten we deze gekte snel achter ons laten.

Namens een homoseksueel,

Daan (achternaam bij redactie bekend).