Politiek

Piratenpartij Amsterdam: ‘Forum voor Democratie is een neofascistische partij’

03-02-2018 15:50

Forum voor Democratie (FvD) is een neofascistische partij. Dat zegt Jelle de Graaf, lijsttrekker van de Amsterdamse Piratenpartij zaterdag in een interview met ThePostOnline. Collega lijsttrekker Annabel Nanninga noemt hij ‘walgelijk’.

 

“Ik vind Forum voor Democratie een neofascistische partij: ze zijn nationalistisch, verzetten zich tegen immigratie, hebben kritiek op marxisten en schuren aan tegen groepen die doen aan geweld en daar soms zelfs toe oproepen. Baudet heeft het over homeopathische verdunning van het Nederlandse ras, Hiddema heeft het over rassen die verschillende kenmerken hebben. Annabel is even walgelijk want ze verdiende haar brood met het verzinnen van woorden als dobberneger. Daar is wat mij betreft geen plek voor in de Nederlandse politiek. Wij zijn nodig om haar te bestrijden. Het zou heel goed zijn als de grote partijen allemaal zouden durven uit te spreken wat een nare, neofascistische club FvD is.”

 

De Amsterdamse gemeenteraadsfracties PvdA, D66 en GroenLinks weigerden eerder deze week op voorhand ooit samen te gaan werken in een coalitie met het Forum voor Democratie, mocht deze partij zetels krijgen in de Amsterdamse gemeenteraad.

De Graaf heeft ook felle kritiek op GroenLinks:

 

“GroenLinks is een grote communicatiemachine ter ere van Jesse Klaver. Dat is het grootste probleem van GroenLinks. Hier in Amsterdam willen ze alleen maar de grootste worden. Het gevolg is dat ze een verkiezingsprogramma hebben waar werkelijk geen enkel origineel idee instaat. Ze zijn meer bezig met wat ze niet, dan met wat ze wél kunnen zeggen. Wij hebben in ons programma een hele paragraaf over smart cities. GroenLinks zegt daar niets over. De Piratenpartij is de ideeënfabriek van Amsterdam. In Amsterdam West heb ik de partijen overtuigd van onze plannen om de democratie te vernieuwen.”

 

Lees ook

Video – De persconferentie van Thierry Baudet over zijn aangifte tegen Kajsa Ollongren