TPOok!

 
avatar
   
Politiek

PvdA, D66, GL bewijzen: Amsterdam is intolerante stad van uitsluiting en haat tegen FvD

Reinier van Dantzig (D66): 'Ik word misselijk van racistisch FvD, Baudet is racistische wolf in schaapskleren'


De Amsterdamse gemeenteraadsfracties PvdA, D66 en GroenLinks weigeren nu al op voorhand ooit samen te gaan werken in een coalitie met het Forum voor Democratie, mocht deze partij zetels krijgen in de Amsterdamse gemeenteraad en. Dit meldt het Parool. Gezien de peilingen betekent dit dat het FvD per definitie is aangewezen op een rol in de oppositie.

De PvdA in Amsterdam wil het woord ‘uitsluiten’ niet gebruiken maar Amsterdamse PvdA-leider Marjolein Moorman laat aan het Parool wel weten dat “de kans op samenwerking met FvD bijna nul procent is”.

GroenLinks-leider Rutger Groot Wassink lijkt een samenwerking sowieso al niet waarschijnlijk vanwege “de rechtse signatuur van het FvD”. Bovendien zijn het de “racistische uitingen” van het FvD en is het geen afstand nemen door Baudet van ‘racisme’ bij de FvD-kandidaten wat “de de deur dichtgooit”. “Zolang de partij geen afstand neemt van stuitende en racistische uitspraken door mensen op de lijst, kan ik alleen maar concluderen dat samenwerking bij de vorming van een nieuw stadsbestuur onmogelijk is”, aldus Groot Wassink.

Actief uitsluiten met D66

D66 doet wel gewoon aan het actief uitsluiten van FvD, hoe ironisch dat ook moge klinken bij een zichzelf ‘democratisch’ noemende partij als D66. Amsterdams D66-leider Reinier van Dantzig werd woest toen hij afgelopen week tijdens een debat tussen Baudet en Femke Halsema hoorde hoe Baudet geen afstand wilde nemen van ‘racistische uitspraken’ die ooit zijn gedaan door Yernaz Ramautarsing, de nummer 2 op de Amsterdamse FvD-lijst:

“Baudet vergoelijkte dit racisme zelfs en wilde het onder het tapijt vegen. Dat is dan blijkbaar de ware aard van zijn partij, maar dat gaat in tegen het dna van D66 en van deze stad dat iedereen gelijk is.”

 

‘Baudet is racistische wolf in schaapskleren’

In een uitgebreid interview met de zeer linkse courant Parool noemt Van Dantzig Baudet een “racistische wolf in schaapskleren'” Dat Baudet geen afstand neemt van de uitspraken van Yernaz Ramautarsing noemt Van Dantzig “keihard racisme”.

Volgens van Dantzig is het een principe van D66 Amsterdam om “geen zaken te doen met racistische partijen” en wordt hij “misselijk van wat ze zeggen” maar is er geen sprake van een cordon sanitaire en zal hij “met hand en tand verdedigen dat ze kunnen zeggen wat ze willen zeggen”.

In een reactie laat Annabel Nanninga aan het Parool weten:

 

“Racisme? Onzin. Ik daag deze partijen uit om in ons programma, in de campagne of bij de mensen op onze lijst aan te wijzen wat er dan allemaal niet deugt. Ons zo ver voor de verkiezingen uitsluiten is retoriek, bedoeld om de kiezers bang te maken voor Forum. Ik denk niet dat de kiezer dat gelooft.”

 

 

 

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.