TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Minister Ollongren (D66) vindt nepnieuwsverspreider EU vs Disinfo nog altijd een prima dienst

En daarom moet nepnieuwsverspreider EU vs Disinfo zelfs worden 'versterkt'

 

“Ollongren blijft erbij dat EU vs Disinfo, de factcheckdienst van de EU, moet worden versterkt. Die raakte onlangs in opspraak toen twee Nederlandse artikelen ten onrechte als nepnieuws werden aangemerkt. ‘Ze hebben hun fout gelukkig gecorrigeerd.’ Maar de minister blijft achter de werkwijzen van de dienst staan. ‘Het enige wat ze doen is nepnieuws identificeren en net als techbedrijven zeggen: er is twijfel over de bron van dit nieuws. Niet censureren, maar markeren.’

 

Yep, u leest dit goed: volgens uw eigen minister Ollongren (D66) is de ziek falende ‘EU-factcheckdienst’ EU vs Disinfo gewoon een hele goede en betrouwbare nepnieuwsopspoorder. Die heel toevallig vrijwel alleen aanslaat als mensen iets verkeerds zeggen over Oekraïne, maar dat zijn incidentjes. En ach, dat Geenstijl, TPO, Radio 1 en zelfs De Gelderlander ook tot nepnieuwsverspreidmedium werden gebrandmerkt door deze ontzettend betrouwbare EU-dienst dat was maar een foutje en dat hebben ze toch gecorrigeerd en gerectificeerd? Dus snel, extra subsidie er in!

De aankomende EU-1984-crackdown op de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid wordt lang, hard en zwaar. Bereid u maar vast voor. En neem een abo op ThePostOffline.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.