Politiek

Bonusquote: ‘Verkiezingscampagne Amsterdam bestaat uit dagelijks demoniseren FvD’

02-02-2018 19:22

 

“De campagne van de gevestigde partijen bestaat in Amsterdam vooral uit het dagelijks demoniseren van Forum voor Democratie. De paniek over alleen al onze deelname aan de raadsverkiezingen van 21 maart neemt potsierlijke vormen aan.

Telkens weer proberen gevestigde partijen zonder eigen verhaal de aandacht af te leiden van de echte issues. Men is blijkbaar doodsbang voor nieuwe mensen met nieuwe ideeën, die de opgetuigde baantjes- en subsidie-circuits willen openbreken en beter bestuur willen voor Amsterdam. Nu is er weer vergezochte ophef over een zogenaamd ‘racistische’ uitspraak van onze Nr. 2 Yernaz Ramautarsing – reden voor veel hypochondrisch gekrijs over coalitievorming, terwijl de kiezer nog niet heeft gesproken en de campagne amper is begonnen.

Racisme is het beoordelen van mensen op hun uiterlijk en afkomst, dat doet Forum voor Democratie op geen enkele wijze. Wij staan voor een open, tolerant, democratisch Nederland waar individuele eigenschappen bepalend zijn; en niet sociale klasse, huidskleur, ras, geslacht of seksuele geaardheid. We blijven dit herhalen, net zolang totdat de gevestigde partijen eindelijk het debat inhoudelijk willen aangaan. Wij sluiten niemand uit. Nee: wij niet!”

 

Aldus Annabel Nanninga (Lijsttrekker FVD Amsterdam) over de gespeelde verontwaardiging van D66, PvdA en GroenLinks die FVD nu willen uitsluiten. Dat staat trouwens ook allemaal hier. Waarvoor dank.