Politiek

PvdA trekt zich terug uit anti-Annabel Nanninga demonstratie

30-01-2018 10:08

Nadat eerder de Partij voor de Dieren zich al terugtrok uit de demonstratie tegen het Forum voor Democratie en de PVV maakte ook de PvdA dinsdag in een persbericht bekend hier niet meer aan deel te zullen nemen.

Update 11.01 – Ook SP trekt zich terug

Ook de Amsterdamse fractie van de SP doet niet mee aan de anti-discriminatie demonstratie op 18 maart. Volgens de partij is ‘het maatschappelijke discriminatieprobleem’ te veel naar de achtergrond verdwenen.Dat meldt AT5.

Werkelijke doel manifestatie overschaduwd

In het persbericht licht de PvdA toe waarom er een 21 maart Comité is en dat ze zich “innig verbonden voelen met de strijd tegen racisme en discriminatie.” Dit jaar echter raakt het werkelijke doel van de manifestatie overschaduwd, zo valt te lezen.

 

“Al vele jaren werken we als Amsterdamse politieke vereniging mee aan activiteiten van het 21 maart Comité, omdat we ons innig verbonden voelen met de strijd tegen racisme en discriminatie. Het is een samenwerking van vele tientallen organisaties: een diverse lijst, ieder met z’n eigen toon en stijl. Dit jaar zullen we als PvdA Amsterdam niet meedoen aan de jaarlijkse manifestatie, omdat we vinden dat het doel van de dag overschaduwd wordt.

De demonstratie van het 21 maart Comité richt zich dit jaar op de gemeenteraadsverkiezingen en krijgt in onze ogen te veel de sfeer van een actie specifiek gericht tegen politieke partijen als Forum voor Democratie. We zien de spanning oplopen, en daarom hebben we deze weloverwogen beslissing genomen.”

 

Termen als dobberneger en homeopathische verdunning

De PvdA zou de PvdA niet zijn als er niet even goed nagetrapt werd. Nu ze niet meelopen met de anti-FvD demonstratie moet wel duidelijke gemaakt worden dat FvD een enge club met racisten is. Alleen dat willen ze niet met die woorden zeggen. Vandaar dat voor de honderdduizendste keer de anti-FvD deugstokpaardjes ‘dobberneger’ en ‘homeopathische verdunning’ van stal worden gehaald. Een woord gebruikt in een satirische column is namelijk nu “waar het Forum voor Democratie voor staat”. Ook de al tig keer gerectificeerde uitspraak ‘homeopathische verdunning’ op een partijbijeenkomst van FvD blijft “waar het Forum voor Democratie voor staat”.

Kristallnachtherdenkingsmisbruikers

In de voorlaatste alinea van het persbericht staat te lezen dat de PvdA vindt dat het protest door onfrisse clubjes wordt gedomineerd.

 

“Daarnaast vrezen we dat het protest te veel gedomineerd wordt door organisaties die methoden hanteren die wij haaks vinden staan op onze boodschap. Dat deelnemer AFA ons vanmiddag via Twitter toebeet ‘vluchtelingenjagers’ te zijn die lekker weg moeten blijven van de demonstratie, heeft ons gesterkt in ons besluit.”

 


Fijn dat de PvdA na enkele weken ook inziet dat het geen goed idee is om met Stalin verheerlijkende extremisten (NCPN), binnenstad-slopers (AFA) en Kristallnachtherdenkingsmisbruikers (Anja Meulenbelt) mee te lopen tijdens een manifestatie.

GroenLinks blijft stil

Nadat ook de SP heeft aangegeven haar twijfels te hebben bij de demonstratie is GroenLinks de enige club die zich niet heeft uitgesproken over het samen met extremistische groepen optrekken tegen de deelnamen van FvD aan de gemeenteraadsverkiezingen.

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens