Politiek

Liesbeth van Tongeren (anti-appen in de auto) adviseur bij bedrijf dat anti-appen in de auto app maakt

25-01-2018 10:01

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens
 

 

GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren voert niet alleen in de Tweede Kamer een succesvolle strijd om appen achter het stuur technisch onmogelijk te maken. De politica blijkt ook een bedrijf te helpen dat een app heeft ontwikkeld waarmee smartphones worden geblokkeerd tijdens het rijden, meldt De Telegraaf.

Uit het register van bijbanen en nevenactiviteiten van de Tweede Kamer blijkt dat Van Tongeren lid is van de Raad van Advies bij SafeDrivePod International B.V. Hoewel het gaat om een onbetaalde klus en de bedoelingen goed kunnen zijn, is het in het parlement goed gebruik om nevenactiviteiten bij een bedrijf te scheiden van onderwerpen waarover het Kamerlid spreekt in debatten.

Van Tongeren is zich van geen kwaad bewust. “Staat er Raad van Advies? Die hebben ze helemaal niet. Het gaat om een informeel adviesclubje dat meedenkt over de strategie”, zegt de parlementariër. “Tot nu toe zijn we één keer bijeen geweest. Het is een klein bedrijfje dat geen pr-bureau kan betalen. Ik heb uitgelegd hoe onder andere de begrotingscyclus werkt en hoe je met een minister in contact kan komen.”

Anp

 



Booking.com