Politiek

Bonusquote – Annabel Nanninga: Bert Brussen is eigenlijk een oude feminist

25-01-2018 19:58

Actualiteitenprogramma Brandpunt is ter ziele, tegenwoordig heet het Brandpunt+. Vinden we wat van, ons van TPO. Daarom is het zo buitengewoon geestig dat ze oud-TPO medewerker Annabel Nanninga als één van de eersten interviewen voor de rubriek de rubriek De Springplank waarin bekende en minder bekende Nederlanders vertellen wie de bepalende persoon in hun leven of carrière is geweest. Nanninga heeft er meerdere, TPO-hoofdredacteur Bert Brussen is er één van. Dat wilden we u niet onthouden.

 

“Ik vind het ook belangrijk journalist Bert Brussen te noemen als springplank. Hij richtte als reactie op de door de VARA gesubsidieerde website Joop, de Jaap op, die inmiddels ThePostOnline heet. Joop moest een linkse opiniesite worden en Bert dacht: wat is dit eigenlijk voor gelul? Hij wilde laten zien dat je ook zonder subsidie een succesvol platform kan opbouwen.

Na de oprichting van Jaap sloot ik me dan ook snel aan bij Bert en consorten. Inmiddels is het een goed draaiend bedrijf, al schreef iedereen in de eerste paar jaar op vrijwillige basis. Ik zie een mooie parallel tussen Bert en de oude feministen: zij hadden het hele systeem tegen zich; ThePostOnline in zekere zin ook. Het is waanzin dat al het geld en positieve aandacht in één mediahoek zit, en dat iedereen die zich daartegen afzet als gevaarlijk wordt beschouwd. Dan is het begrijpelijk dat er een beweging ontstaat die zich verzet tegen de status quo. Wat dat betreft lijkt Forum voor Democratie wel op ThePostOnline.”

 

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens