Politiek

Bonusquote: ‘Uit Irak gevluchte christen ook in Nederland bedreigd door moslims’

20-01-2018 12:12



Booking.com

“In de twee jaar dat Haider in Nederland is, voelt hij zich nog steeds niet veilig. Overal waar hij verbleef –het azc in Echt, de bed-bad-broodopvang in Amsterdam en het azc in Heerhugowaard– bedreigden en pestten moslims hem verschillende keren vanwege zijn bekering tot het christendom.

Veel landgenoten, en mensen uit andere moslimlanden, groeten hem niet meer nadat ze ontdekten dat hij uit de Bijbel leest en naar de kerk gaat. Ook sissen ze hem bedreigingen toe als: ‘We maken je af’, en: ‘In Irak weten ze wel raad met mensen zoals jij.’

Ook zijn vader laat hem niet met rust. „Hij is een gepensioneerde hoogleraar en heeft het geld en de middelen om mij ook in Nederland serieus te bedreigen.”

 

In het Reformatorisch Dagblad (niet op zondag) een interview met een uit Irak gevluchte tot christen bekeerde moslim. In Irak moest hij voor zijn leven vrezen, zelfs zijn eigen vader wilde hem doodschieten, want de islam afvallen is kennelijk niet vrede en tolerantie genoeg. Dus vluchtte hij naar Nederland, een veilige en goed werkende rechtstaat. Dacht hij optimistisch. Maar nee, want Nederland, daar bestaan geen verkeerde moslims, en als wel dan is dat de schuld van FvD of Geenstijl. Laat staan dat mensen serieus naar je luisteren als je zegt gebukt te gaan onder moslimterreur omdat je christen bent.

 

 

“De man die in december bij een Israëlisch restaurant de ramen insloeg, liep twee dagen na zijn ogenschijnlijk politieke daad weer vrij rond. Voor slachtoffers is dat weinig bemoedigend.

Mijn gemeenteleden doen nu al geen aangifte van bedreiging door moslims; laat staan dat ze dat zouden willen doen tegenover een agente met hoofddoek.

Binnen Amsterdam hebben alle mij bekende kerken die ex-moslims in hun midden hebben ermee te maken. Van een gemeente buiten Amsterdam weet ik dat verschillende ex-moslims zijn bedreigd. Enkele jaren geleden zijn daar zelfs meerdere personen het ziekenhuis in geslagen

Bij christelijke politici mis ik vaak de moed en de dapperheid om dingen bij de naam te noemen. Als ik hen aan de telefoon heb, spreken sommigen een heel andere taal dan in het parlement. Dat stelt me diep teleur. Kritiek op moslimscholen en op islamitische preken slikken ze in het openbaar in, uit vrees dat er aan hun eigen voorrechten wordt getornd.”

 

Joël Boertjens is voorganger van een kerk in Amsterdam-West. Hij luidde eerder al de noodklok over bekeerde moslims in zijn gemeente die worden bedreigd. Er gebeurde daarna helemaal niets. Het werd alleen maar erger. Bij de christelijke EO gingen ze vooral de verbinding aan door het voor moslims op te nemen en linkse online lasternarcisten die zichzelf ‘theoloog’ noemen (lees: ze twitteren elke dag 1000 keer ‘PVV = NAZI!’, wel zo christelijk) kakten de voorganger heel naastenliefhebbend onder, want kritiek op islam is natuurlijk ‘racisme’.

Nu maar hopen dat er straks alsnog hoofddoekjes komen bij de politie, zoals het College voor de Rechten en de NOS graag willen, dan voelen al die door islam bedreigde bekeerde vluchtelingen zich nóg veiliger in het ‘tolerante’ en ‘christelijke’ gave land Nederland, een lief land vol lieve mensen. En tolerantie. En vrede.

 

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens