TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Utrechtse moskee doet ondanks excuses aangifte tegen lokale PVV-lijsttrekker

Henk van Deún zou Ulu-moskee 'bij wijze van spreken' liever zien 'afbranden'

De Ulu-moskee in Utrecht heeft maandag aangifte gedaan tegen de plaatselijke PVV-lijsttrekker Henk van Deún. De PVV’er zei vorige week in een radio-uitzending dat hij de moskee bij wijze van spreken liever zou zien afbranden. Volgens de moskee zet die uitspraak aan tot haat, discriminatie en geweld.

Een paar uur na de uitzending kwam Van Deún erop terug op Twitter. “Vanavond ophef over een wat onhandige woordkeuze van mij, maar wij willen moskeeën ook in Utrecht sluiten en natuurlijk niet dat ze afbranden. Geweld kan en mag nooit.”

De advocaat van de moskee, Anis Boumanjal, vindt de uitspraak van Van Deún ,,niet onhandig, zoals hijzelf op Twitter zegt, maar strafbaar”.

Met de aangifte wil de moskee laten zien ‘dat je niet zomaar dingen kan zeggen die aanzetten tot geweld’. Volgens Boumanjal zijn door de uitspraak ,’in de huidige tijdsgeest, waarin agressie tegen moslims aanwezig is, er ongebruikelijk veel commotie en angstgevoelens bij de moskeegangers ontstaan’.

De politie bevestigt dat de aangifte is gedaan.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.