Politiek

Game of thrones – Raad van State buigt zich over buitenechtelijke zoon prins Carlos

13-01-2018 09:55

De buitenechtelijke zoon van prins Carlos wil een Bourbon de Parme worden. Dat schrijft de Volkskrant. Maandag buigt de Raad van State zich over het verzoek van deze Hugo Klynstra. Volgens de krant wil de officieuze kleinzoon van prinses Irene zijn achternaam en de daarbij horende adellijke titels opeisen. Als Klynstra gelijk krijgt zou hij zich Zijne Koninklijke Hoogheid prins Carlos Hugo Roderik Sybren de Bourbon de Parme mogen noemen.

In 2015 meldde TPO al dat deze buitenechtelijke zoon van Carlos een Bourbon de Parme wilde worden. Een eerdere rechtszaak aangespannen door Carlos over de naamsverandering werd gewonnen door Klynstra. Toen bevestigde Carlos aan TPO de gang naar de rechter. “Ik heb vernomen dat Hugo Klynstra een dergelijk verzoek heeft ingediend. Dat verzoek is op mijn initiatief nu onderwerp van een procedure. Het gaat om een persoonlijke aangelegenheid met een voor mij verdrietige achtergrond.”

Prins Carlos is de oudste zoon van prinses Irene. Hugo Klynstra werd geboren in 1997, de prins heeft hem toen niet willen erkennen. Voor de verhoudingen binnen het Nederlandse Koninklijk Huis maken de ontwikkelingen weinig uit. Prinses Irene verspeelde haar aanspraak op de Nederlandse troon door in 1964 zonder toestemming van het parlement te trouwen met Carlos Hugo Bourbon de Parme.