Politiek

Financiële man Koninklijk Huis verdacht van fraude

12-01-2018 10:38

Een vermogensbeheerder van leden van het Koninklijk Huis is onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek naar fraude en valsheid in geschrifte. De 55-jarige Nederlander Remy M. zou als directeur van vermogensbeheerder Box Consultants ruim 8 miljoen euro aan provisies, verdiend met buitenlandse beleggingen, ten onrechte niet aan zijn klanten hebben uitgekeerd, maar aan Box en zijn privévennootschap Boulder.

Dit blijkt uit onderzoek van het FD.

Box Consultants heeft een onbekend aantal miljarden euro’s in beheer. De koninklijke familie is vermoedelijk de grootste klant. Hoofdverdachte M. heeft in 2015 na FIOD-invallen vier dagen in voorarrest gezeten. Hij is bij Box de accountmanager van het Koninklijk Huis, blijkt uit documenten die Box het afgelopen jaar inbracht in civiele procedures.

Op de klantenlijsten die Box het afgelopen jaar rechters overhandigde, staan ook adviseur Pierre Caruyvels van de Belgische koning Filip; telgen van warenhuisfamilies Vroom en Dreesmann; voormalig World Online-topvrouw Nina Storms; de Belgische adellijke familie Powis de Tenbosscche; familieleden van veevoederfabrikant Hendrix en een handvol sociale fondsen van vakbond CNV.

Volgens een verklaring op de website van het bedrijf zijn de beschuldigingen ‘misplaatst en onjuist‘.

Lees ook

FD – Vermogensbeheerder Koninklijk Huis verdacht van fraude