Politiek

Bonusquote – ‘Cailin Kuit is nationale boksbal op social media omdat gevestigde media het laten afweten’

11-01-2018 14:57

Beschouwing van Carel Brendel op de donderdagmiddag.  Het politiek amateurisme bloeit aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen. PVV-lijsttrekkers brengen zichzelf in de problemen, bij NIDA in Rotterdam vechten ze elkaar de tent uit. Zijn actuele overzicht leest u hier. Maar bij al dit politieke amateurisme is er maar één baas boven baas. De deelname van BIJ1, de partij van Sylvana Simons, aan de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen. En haar nummer 3 Cailin Kuit die zonder enige vorm van bewijs stelt psychiater te zijn geweest. Maar Brendel neemt het voor haar op. Sylvana Simons komt met deze rel voorlopig weg omdat de gevestigde media het laten afweten.

 

“In plaats van Kuit van de lijst af te halen, of haar bio direct aan te passen, deed Simons de affaire af als laster van GeenStijl. Vervolgens hulde Simons zich in arrogant stilzwijgen. Campagneleider Chihiro Geuzebroek maakte de zaak alleen maar erger door uit het niets te suggereren dat Kuit aan de universiteit in Nijmegen heeft gewerkt. De Telegraaf: “Volgens campagneleider Geuzebroek heeft Kuit „een hoge intelligentie en een ontzettend bewonderenswaardig doorzettingsvermogen”. Ze stelt dat Kuit heeft gewerkt bij de Universiteit Nijmegen omdat dat de enige academie was ’die haar aannam op basis van haar intelligentie en niet afschreef op basis van haar fysieke beperking’.

De arme Kuit fungeert ondertussen als nationale boksbal op social media. Simons komt er vooralsnog mee weg doordat een deel van de gevestigde media het totaal laat afweten. Stadskrant Het Parool, waar men eerst nog hoog opgaf over de ‘kieslijst vol bekende kandidaten’, bericht niets, of brengt het nieuws per trekschuit. Met name de publieke omroep, waar Simons in de afgelopen jaren van talkshow naar praatprogramma pendelde, toont geen enkele interesse nu haar partij mogelijk een fabulerende kandidate afvaardigt naar het Amsterdamse stadhuis. Een merkwaardig verzuim omdat juist deze media altijd de neiging hebben om Amsterdam als middelpunt van de aarde te beschouwen.”

 

Lees ook

Dossier Cailin Kuit