TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Donald Trump klaar met gratis geld geven aan Palestijnen

'We geven jaarlijks veel geld aan Palestijnen maar krijgen daar geen waardering of respect voor terug'

Tags: ,

De Amerikaanse president Donald Trump heeft via Twitter gedreigd om de geldkraan naar de Palestijnse Autoriteit (PA) stop te zetten. Zolang ze niet meewerken aan het bewerkstelligen van vrede met Israël wil Trump geen “honderden miljoenen betalen aan de Palestijnen”.

Dinsdag kondigden de Verenigde Staten aan ruim 211 miljoen euro aan hulp aan Pakistan in te trekken omdat het land volgens Washington niet volledige meewerkt aan de strijd tegen terrorisme. “Pakistan is niet het enige land waar we miljarden dollars aan betalen voor niets. Zo geven we jaarlijks veel geld aan de Palestijnen maar krijgen daar geen waardering of respect voor terug”, tweette Trump.

Trump en de Verenigde Staten riepen bij de Palestijnen veel weerstand op door Jeruzalem uit te roepen als hoofdstad van Israël. “We hebben Jeruzalem, het lastigste punt, van tafel geschoven maar we moeten nu gaan praten over vrede. De Palestijnen willen dat niet meer. Waarom zouden wij dan in de toekomst zoveel geld aan hen spenderen?”

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.