U zond in: ‘GroenLinks geeft elk jaar weer willens en wetens een valse voorstelling van zaken’

02-01-2018 14:44

 

“Geachte heer, mevrouw,

Waarom gebruikt u het Meldpunt Vuurwerkoverlast als bron? Dat is helemaal geen officiële instelling maar een instrument van GroenLinks en die partij is tegenstander van vuurwerk. GroenLinks geeft elk jaar weer willens en wetens een valse voorstelling van zaken en iedereen trapt er in.

Initiatiefnemer Arno Bonte suggereerde op Radio 1 dat er vooral in de buitenwijken van de grote steden veel overlast is. Maar ik woon in zo’n buitenwijk in Rotterdam en daar is het zo goed als stil, elk jaar weer. Voor wie zich de ruige jaren 70 en 80 herinnert is het zelfs onthutsend stil. En dat geldt ook voor omringende wijken. In de jaren 70 en 80 was het elk jaar spitsroeden lopen in de laatste dagen van het jaar vanwege de vele met vuurwerk smijtende groepjes jongens, maar die zijn er bijna niet meer, dat is al vele jaren geleden. Van al die hinder van toen is nog niet eens 1% over. Alleen op oudejaarsavond is er veel vuurwerk, verder niet. Dat weten de mensen van GroenLinks drommels goed, want die wonen ook verspreid door de stad.

Ik vind het goed dat u mijn mail publiceert met mijn naam, maar dan wel met de vermelding dat het een ingezonden brief is van een lezer, die nota bene zelf links stemt. Ik heb dus niks tegen GroenLinks, maar wel tegen een valse voorstelling van zaken.

Arno Bonte was op 29-12-2018 live in het Radio 1 Journaal. Ook die redactie kwam niet tot het besef dat het Meldpunt geen instelling is maar een pressiemiddel, geen woord van kritiek. Ik heb het Radio 1 Journaal gisteren om 9u31 de volgende tekst gestuurd (ik heb de laatste regel voor u vet gedrukt):

 

 

Geachte heer Van den Berg,

 Waarom baseert u uw informatie over vuurwerkoverlast elk jaar weer op de site van een belanggroep? Want dat meldpunt is geen instelling, maar gewoon GroenLinks, en die partij is tegen. Jaar in jaar uit regent het daar klachten, terwijl het in de volgens GroenLinks getroffen buitenwijken van bijvoorbeeld Rotterdam in werkelijkheid bijna steeds stil is, op af en toe een enkele zware klappen na. Vroeger was het hier dagenlang spitsroeden lopen, maar daar is nog niet eens één % van over. U belt toch ook niet naar het meldpunt Abortus van de SGP? Daar regent het vast ook klachten. 

 

Voor uw inzicht, het gaat in mijn geval om de zuidelijke rand van Rotterdam, Zuidwijk, Pendrecht, Wielewaal en Lombardijen en om de nieuwe wijk Carnisselande van Barendrecht ten zuiden van Rotterdam. Ik fiets door die wijken en er gebeurt al vele jaren heel weinig met vuurwerk in de aanloop naar Oudejaarsavond. De kerstbomenjachten zijn ook al sinds mensenheugenis verleden tijd, daar werd hard om gevochten vroeger, nu blijven de bomen langs de weg liggen. De jongens van nu zitten achter de computer.

Vriendelijke groet,

T van Strien, Rotterdam”

 

Dit was dus een ingezonden brief van de heer of mevrouw T. van Strien uit Rotterdam. Die dus niks tegen links heeft, ook niet tegen GroenLinks, en zelf ook links stemt.

Bij dezen!