Politiek

Bonusquote: Sylvana Simons noemt Forum voor Democratie ‘partij die mensenrechten niet erkent’

29-12-2017 12:47

 

In de Amsterdamse gemeenteraad kun je Annabel Nanninga van het Forum voor Democratie tegenkomen. Wordt dat een bitchfight?
“We moeten ons helemaal niet verheugen op een bitchfight. Forum voor Democratie is een partij die mensenrechten niet erkent en aanzet tot haat. Het is aan de kiezer om deze retoriek onschadelijk te maken. We moeten ervoor zorgen dat Amsterdam een bijzondere stad blijft waar 180 nationaliteiten elkaar ontmoeten.”

Ze vindt dat jij te veel in een slachtofferrol zit, Zwarte Piet criminaliseert en niks verandert aan het racismeprobleem.

“Dat is de mening van Annabel Nanninga. Niets meer en niets minder. Als we ons blijven focussen op oneliners van politici, verliezen we de focus op waar het werkelijk om gaat. Ik wil niet punten scoren via goedkope sensatie. Als Nanninga denkt dat ze democratische waarden te verdedigen heeft, moet ze dat doen, net zoals ik dat zal doen.”

Een term als ‘dobberneger’, die ze gebruikt voor bootvluchtelingen, moet jou toch raken?
“Ik weet niet wat mensen die dat soort termen vol trots bedenken in een gemeenteraad te zoeken hebben. In elk debat moet respect de basis zijn. Daar hoort ook taalgebruik bij. Als mensen zo respectloos over anderen praten, vraag ik me af of ze ook oog hebben voor een oplossing van het probleem.”

 

Aldus Sylvana Simons in het AD. Als u het hier niet mee eens bent dan maakt u nepnieuws en plaatst u Sylvana bewust negatief in de media. Het is de schuld van de ander!