Politiek

PVV doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen in Den Helder

20-12-2017 12:12

Met update – Het heeft er alle schijn van dat de PVV meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Den Helder. Het Noordhollands Dagblad heeft de hand weten te leggen op het concept-verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst. Lijsttrekker wordt de onbekende Vincent van den Born.

Het zijn bijna uitsluitend politieke nieuwkomers op de concept-kandidatenlijst van PVV Den Helder. Uitzondering: Marcel de Knijf van Beter voor Den Helder. Het is inmiddels zijn derde partij.

Update 15.10 Marcel de Knijf stapt toch maar niet over naar de PVV

Marcel de Knijf komt toch niet uit voor de PVV. Na het opstellen van de concept-kandidatenlijst heeft hij zich teruggetrokken omdat hij zich niet kon vinden in het ’te nationale’ verkiezingsprogramma.

Asocialen moeten de stad uit

Bovenaan in het conceptprogramma van PVV Den Helder staat ’minder islam’. Zo wil de partij af van de twee moskeeën in Den Helder en zouden asielzoekers geen voorrang meer mogen krijgen bij woningtoewijzing. Hardleerse overlastgevers en asociale gezinnen moeten de stad uit en ondergebracht in containerwoningen buiten de woonwijken van Den Helder.

Lees ook

Chris Aalberts in Den Helder (12) – De PVV kan hier een grote slag slaan