TPOok!

 
Politiek

Ferdinand Grapperhaus: We gaan cartoonist Ruben L. Oppenheimer niet uitleveren aan Turkije

'De vrijheid van meningsuiting zal prevaleren'

Cartoonist Ruben L. Oppenheimer zal niet worden uitgeleverd aan Turkije. “Daar kan geen sprake van zijn. “Dat zei minister van Justitie Ferdinand Grappershaus (CDA) dinsdag in de Tweede Kamer. Hij reageerde op het nieuws dat verschillende twitteraars een bericht van Twitter hebben gehad van een gerechtelijk bevel uit Turkije. Twitter heeft het bevel ontvangen om bepaalde afbeeldingen met de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan te verwijderen. Met het bericht vraagt Twitter de betreffende gebruikers of zij de gewraakte afbeeldingen vrijwillig gaan verwijderen.

Volgens Grapperhaus is het op dit moment een zaak tussen de Turkse en Amerikaanse autoriteiten. Mocht Turkije Nederland direct benaderen dan zal wat Grapperhaus betreft ‘de vrijheid van meningsuiting prevaleren’.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.