TPOok!

 
Buitenlandpolitiek

Democratisch senator Al Franken stapt op na meerdere #Metoo beschuldigingen

'Sommige beschuldigingen zijn niet waar, andere herinner ik mij anders'

De Amerikaanse Democratische senator Al Franken stapt op. Verscheidene vrouwen hebben de 66-jarige Democraat uit Minnesota de afgelopen tijd beschuldigd van ongewenste intimiteiten. Hij deed die mededeling tijdens een toespraak in de senaat donderdag.

Volgens Franken zijn sommige beschuldigingen niet waar; ‘andere herinner ik mij anders’. Ook haalde hij uit naar president Donald Trump die volgens hem openlijk sprak over het ‘jagen op vrouwen’ maar nu wel in het Witte Huis zit.

De komiek bekend van Saturday Night Live werd in 2009 senator voor de Democratische Partij en gold als een mogelijke kandidaat voor het presidentschap. De top van de Democratische Partij riep hem de afgelopen dagen op om af te treden.

Dinsdag trad de 88-jarige Democraat John Conyers af als lid van het Huis van Afgevaardigden. Hij was het langstzittende Congreslid in Washington en was door voormalige stafleden beschuldigd.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.