TPOok!

 
Politiek

NRC-columnist ergert zich aan NRC-aandacht voor Thierry Baudet in een NRC-column over Thierry Baudet

Coen Teulings vindt het populisme uit de Amsterdamse grachtengordel maar niets

Grappige column in NRC Handelsblad. NRC-columnist Coen Teulings ergert zich aan de NRC-aandacht voor Thierry Baudet in een NRC-column over Thierry Baudet. Voor u geknipt:

 

“Wat mij verbaast, is de schier eindeloze fascinatie voor deze figuur en zijn partij, niet in de laatste plaats in deze krant. Ga maar na: een dubbele pagina voor nummer twee op de lijst, Theo Hiddema; een dubbele pagina voor Baudets promotor, de Leidse hoogleraar Paul Cliteur; en anderhalve week terug het grote interview met de lijsttrekker, met aankondiging op de voorpagina: „Den Haag is nog oppervlakkiger dan ik dacht.” Vindt de redactie echt dat deze man van ‘150 jaar terug was alles beter’, van homeopathische verdunning, en van Nexit, dat die man een groot intellectueel is die Den Haag de maat kan nemen? Afgaande op deze trend mogen we nog voor de gemeenteraadsverkiezingen een groot interview verwachten in NRC met de nieuwe lijsttrekker van Forum voor Democratie (FvD) in Amsterdam. Ook zonder dat interview staat FvD op de ranglijst van vierkante centimeters bedrukt krantenpapier per kamerzetel met achtentwintig stippen bovenaan.

De opkomst van FvD markeert een nieuw stadium in het Nederlandse populisme. De onzekerheid over de toekomst van Nederland, de angst voor de ondergang van het Avondland, voor de golf van islamitische immigranten, die is altijd diepgeworteld geweest onder de Nederlandse intelligentsia. Wilders was voor hen echter geen aanvaardbaar alternatief en dus bleef dit politiek onzichtbaar. Nu het populisme vertolkers heeft gekregen uit de Amsterdamse grachtengordel wordt dat anders. De aandacht in NRC maakt me niet gerust op de uitkomst.”

 

Lees ook

Coen Teulings in NRC Handelsblad – Een nieuw stadium in het rechtse populisme

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.