TPOok!

 
Politiek

Dit is wat ‘FvD-demoniseerdocent’ Ivar Gierveld uit Groenlo in februari op Facebook schreef

'De grote, narcistische, fascistische en nationalistische leiders van de valse hoop'

Onderstaand citaat is afkomstig van een Facebook-pagina met de veelzeggende titel VerZet (Het moet. Zwijgen is geen optie meer).

(Die hele FB-page is overigens een aanrader barstensvol pareltjes.)

Via Jaap Plaisier.

 

12 februari, Ivar Gierveld, docent, Groenlo:

 

“Het is niet Wilders die we moeten bestrijden, zoals de Fransen niet Le Pen, en de Duitsers niet Petry. Het is de voedingsbodem, de angst, die uitgeroeid moet worden. Tientallen jaren wilden politici ons beschermen tegen een niet bestaande vijand. En nu wij, voor het eerst in ruim 70 jaar, een beroep doen op onze bestuurders omdat de dreiging van geweld voelbaar is, de aarde op het punt staat het blijf-van-mijn-lijfhuis te gaan bewonen en de debiteuren van de crisis niet de veroorzakers maar de slachtoffers blijken, geven ze niet thuis. Dus daar staan, zogenaamd zij aan zij met het volk, gewapend met een vat olie om op het vuur te gooien de grote, narcistische, fascistische en nationalistische leiders van de valse hoop.

Met mijn leerlingen debatteer ik, met mijn werkgever praat ik over de noodzaak het anachronistische kleed af te werpen en stelling te nemen, mijn collega’s probeer ik te overtuigen van het feit dat het nu niet de tijd is om ons te verschuilen achter Pythagoras en het naamwoordelijk gezegde maar ervoor te gaan staan en uit te leggen hoe kennis ons kan redden.

Mijn leerlingen van 18 jaar adviseer ik te stemmen. Niet om de status quo in stand te houden; er zijn alternatieven. Nee, ik vraag ze te stemmen tegen de angst. Zo niet, kunnen ze naar de overkant van de oceaan kijken om te zien wat er gebeurt als blijkt dat niet de vreemdeling kwam om af te breken wat je opbouwde maar dat je dat zelf deed. #verzet2017″

 

 

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.