Video

Video – Jeroen Dijsselbloem verspreekt zich: Mário Centeno nieuwe voorzitter Eurogroep

'Citeer mij even niet, doe mij een lol'

De Portugese minister van Financiën Mário Centeno wordt de nieuwe voorzitter van de Eurogroep. Dat valt af te leiden uit een verspreking van de huidige voorzitter Jeroen Dijsselbloem. De negentien leden van de Eurogroep stemmen vandaag over wie de opvolger van Dijsselbloem wordt als voorzitter. Voorafgaand aan die bijeenkomst sprak Dijsselbloem met de pers toen hij zijn uitspraak deed.

Portugal, Slowakije, Luxemburg en Letland hebben elk een kandidaat aangemeld als opvolger van Dijsselbloem als Eurogroepvoorzitter. Het gaat dus om de Portugese minister van Financiën Mário Centeno, zijn Slowaakse collega Peter Kazimir, de Luxemburger Pierre Gramegna en de Letse minister Dana Reizniece-Ozola.

De verspreking van Dijsselbloem ziet u hier vanaf 2.00 minuut.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.