Politiek

Coalitie draait bindend referendum definitief de nek om

21-11-2017 17:10

De Tweede Kamer gunt de voorvechters van een bindend referendum geen nieuwe kans hun voorstel te verdedigen. De coalitie acht verder debat overbodig en vindt dat de kous maar eens af moet zijn. Op aandringen van de regeringspartijen wordt donderdag over het voorstel gestemd. Het maakt, door het afhaken van het leeuwendeel van de voorstanders, geen schijn van kans. Opmerkelijk daar het D66-congres de partijleiding dit weekeinde op het hart drukte wél werk te maken van het correctief referendum.

SP-Kamerlid Ronald van Raak wilde opnieuw praten over het voorstel het zogeheten correctief referendum in de Grondwet op te nemen, omdat er inmiddels een nieuw kabinet is aangetreden. Van Raak heeft de verdediging van het voorstel overgenomen van D66, GroenLinks en PvdA, die zich hebben bedacht. In september maakten de coalitiepartijen, ook gewezen pleitbezorger D66, al duidelijk dat zij niet voor de grondwetswijziging voelen.

Van Raak tegen ThePostOnline:

 

“D66 wilde hun eigen wet niet meer verdedigen, zodat ik het moest doen. Maar nu maken ze me zelfs het verdedigen van hun eigen wet onmogelijk.”

 

Lees ook

Ronald van Raak – Referendum dolheid bij D66; zijn voor en tegen het referendum tegelijk