Politiek

Sander Dekker: Coördinator Terrorismebestrijding houdt Pegida in de gaten

'Actie in Enschede was walgelijk en misselijkmakend'

Tags: ,

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) houdt Pegida in de gaten. Dat zei minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker (VVD) dinsdag in de Tweede Kamer. Leden van de extreemrechtse organisatie Pegida protesteerden zondag tegen de bouw van een moskee. Op een filmpje dat de organisatie op Twitter en Facebook plaatste, is te zien dat iemand in een donker gewaad op het toekomstige bouwterrein een houten kruis besmeurt, naar verluidt met varkensbloed.

Dekker: “Een walgelijke actie, misselijkmakend.”

De NCTV publiceert binnenkort het regulier Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland, daarin zal volgens Dekker ook worden ingegaan op Pegida. De NCTV heeft ook contact met de lokale autoriteiten in Enschede. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of er sprake is van strafbare feiten.

Lees ook

Chris Develing – Laffe actie van misselijkmakend Pegida-tuig provoceert moslims over rug van christenen

Video – Pegida wijdt bouwgrond moskee Enschede in met varkensbloed, Powned was er bij

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.