Laffe actie van misselijkmakend Pegida-tuig provoceert moslims over rug van christenen

13-11-2017 13:44

Pegida liet dit weekend in negatieve zin van zich horen door de grond van een toekomstige moskee ‘in te wijden’ met varkensbloed. Een neppastoor besprenkelde een houten kruis in de bouwgrond met een wc-borstel. Het moet maar in je opkomen, zo’n holbewonersactie. Dit helpt de intellectuele mens geen stap verder in het publieke debat dat Pegida zegt te willen sturen. Deze provocatie is  meerdere fronten destructief en gevaarlijk voor anderen.

Te beginnen met de positie van christenen. Met name in moslimlanden heeft deze groep al zoveel te verduren. Het laatste stukje ‘steun uit het Westen’ waar ze op zitten te wachten is een virale video van een katholiek uitziende pastoor die moslims ten diepste beledigt met een satanisch ogend ritueel. Het sarcasme van Pegida zal vermoedelijk niet snel worden begrepen door de gemiddelde moslim in het Midden-Oosten en op christenen worden verhaald.

Misselijkmakend Pegida-tuig

Ook in Nederland kan dit incident moslims tegen christenen opstoken terwijl de laatste groep helemaal niets te maken heeft met dit misselijkmakende Pegida-tuig. Daarom is het ook zo laf dat ze zich in het filmpje voordoen als een ander. Het is bijna alsof Pegida de boel bewust probeert op te stoken zodat het uit de hand loopt.

Een groep die ook last kan krijgen van deze actie is het soort intellectuele critici dat het met Pegida eens is dat er niet te ontkennen problemen zijn met de islam in het Westen. Hieronder bevinden zich respectabele mensen die de islam met woorden en rede bekritiseren, hetgeen hun goed recht is. Hieronder vallen wetenschappers als Ruud Koopmans, Bart Schuurman, Machteld Zee en vele anderen. Dankzij dit soort acties kunnen gewone critici weer door linkse activisten worden, omdat ze lijken te spreken vanuit een cultureel klimaat van haat.

Offer

Pegida heeft een zware belediging gestuurd naar een hele bevolkingsgroep. Hiermee maken ze alle hoop op dialoog onmogelijk maar dat recht hebben ze niet. De burgemeester van Enschede noemde de actie van Pegida dan ook terecht ‘Ku Klu Klan-achtig’. De KKK gebruikt immers ook een kruis tijdens absurde haatrituelen, terwijl ze net zo onchristelijk zijn als dat asociale zootje haters van Pegida.

Of je er nu in gelooft of niet, dat kruis staat in werkelijkheid voor het tegenovergestelde van haat: een symbool van een offer dat uit de grootst mogelijke liefde werd geboren.