TPOok!

 
Politiek

Thierry Baudet: Schuif 1,4 miljard dividendbelasting-voordeel naar zzp’ers en MKB

FvD'er: 'Dit lijkt mij eerlijker dan dat het naar multinationals gaat'

Forum voor Democratie (FvD) fractievoorzitter Thierry Baudet wil dat zzp’ers en MKB’ers met een BV 1,4 miljard euro lastenverlichting krijgen. Dat betekent dat de afschaffing van de dividendbelasting van tafel moet. Die maatregel kost 1,4 miljard euro. Baudet stelt dat deze week voor tijdens de Algemene Financiële Beschouwingen. “Dit lijkt mij eerlijker dan dat het naar multinationals gaat.”

Baudet woensdag tegen ThePostOnline: “De VVD kiest met deze maatregel voor de multinationals. Klassiek VVD-beleid waarbij de middengroep wordt vergeten.”

Volgens minister-president Mark Rutte is de maatregel bedoeld om bedrijven naar Nederland te trekken zodat hier extra mensen aan de slag kunnen en om werkgelegenheid hier te behouden. Hij wees er tijdens de regeringsverklaring op dat andere landen in Europa kijken naar het verlagen van de eigen belastingdruk. Hij noemde de maatregel ‘cruciaal’.

Bij de oppositie heerst veel wrevel over de kwestie. Het afschaffen van de dividendbelasting komt in geen van de verkiezingsprogramma’s van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie voor.

Baudet: “Eens te meer blijkt dat Forum voor Democratie het alternatief is voor de VVD die de oren steeds duidelijker laat hangen naar de multinationals maar de traditionele achterban bij MKB en zzp’ers vergeet.”

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.