Opinie

Met traditionele militante feministen heeft men als man nooit problemen

07-11-2017 16:46

De Sloveense filosoof Slavoj Zizek – die zich de laatste tien jaar middels de media weer profileert als een onversneden communist – heeft ooit eens gezegd, en ik parafraseer vrijelijk vanuit zijn psychoanalytische Engels naar verstaanbaar Nederlands:

 

“Mannelijke seksuele energie is archetypisch het positieve actieve, terwijl een vrouw, vanuit haar archetypische passiviteit en neutraliteit, eerder een onbeschreven blad is…De seksuele aantrekkingskracht van de vrouw, speelt zich met andere woorden in het hoofd van de heteroseksuele man af. “

 

Ik lees deze gedachtegang als een eerlijke observatie: immers bourgeois burgervrouwtjes van de heteroseksuele #MeToo persuasie (biologisch of als sociaal construct – doet er nu niet toe) , gebruiken make-up en middelen om zichzelf aantrekkelijk te maken en om te concurreren met andere vrouwen en dames in het sociale spel om een man van betekenis en statuur aan te trekken. En waar vrouwen op in spelen – op uit kunnen zijn – is om binnen de blik van de interessante man aantrekkelijk bevonden te worden.

Eerlijke feministen

Tegenwoordig leven we in een samenleving waar vrouwen die niets van mannen willen, toch onbewust inspelen op de lusten – lees de blik – van de man. Hoe anders en hoe eerlijk waren de strijdbare feministen die door hun uiterlijk er juist voor zorgden dat mannen niets seksueels met ze te maken wilden hebben? Eerlijke feministen kleden zich namelijk mannelijk. Geen bustehouder, kort kapsel, geen make-up, spijkerpak. Dan ben je eerlijk in je afwijzing van contact met het mannelijke geslacht. Je straalt dan een signaal uit:

 

“Ik wil binnen jouw mannelijke blikveld niet seksueel aantrekkelijk bevonden worden maar juist radicaal aan u gelijk zijn.”

 

Met traditioneel militante, ideologisch overtuigde feministen is daarom mijns inziens niets mis. Maar de absurde feministische golf welke zich nu openbaart, is van een andere orde en heeft met onderhuidse machtsspelletjes van doen:

 

“Ik mag als vrouw mij sexy gedragen en kleden, maar jij mag als man met een bal in je mond je tong inslikken en in een dwangbuis je handen thuishouden.”

 

BDSM is dus stiekem mainstream geworden.