TPOok!

 
Politiek

Alexander Pechtold (D66) tipt Femke Halsema (GroenLinks) als burgemeester van Amsterdam

Partijgenoot Roger van Boxtel niet beschikbaar

Oud-GroenLinks leider Femke Halsema zou een goede kandidaat zijn voor het burgemeesterschap voor Amsterdam. Dat zegt D66-voorman Alexander Pechtold zaterdag in een interview (Blendlelink) met De Telegraaf. “Ja, een vrouw zou denk ik voor de hoofdstad eens goed zijn.” Maar de D66’er tipt Halsema niet alleen omdat ze een vrouw is: “Ik kan ook andere kwaliteiten van Halsema opnoemen waardoor ze daarvoor geschikt zou zijn.”

Een andere naam die rondgaat voor het burgemeesterschap is die van NS-chef en D66’er Roger van Boxtel. Maar die is niet beschikbaar volgens Pechtold: “Als hij zorgt dat de treinen op tijd rijden, kan hij er op tijd komen. Maar volgens mij heeft hij die ambitie niet.”

Pechtold zei eerder deze week niet beschikbaar te zijn voor het ambt. Commissaris van de Koning van de provincie Noord-Holland, Johan Remkes, is na het overlijden van Eberhard van der Laan nu op zoek naar een waarnemend burgemeester van Amsterdam. Die zou binnen enkele weken aan de slag moeten kunnen.

Lees ook

5887 handtekeningen petitie tegen Femke Halsema burgmeester van Amsterdam

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.