Politiek

Annabel Nanninga lijsttrekker Forum voor Democratie Amsterdam

22-10-2017 06:25

ThePostOnline-columnist en journalist Annabel Nanninga wordt lijsttrekker voor Forum voor Democratie (FvD) in Amsterdam. Zij zal de lijst aanvoeren voor de gemeenteraadsverkiezingen in de hoofdstad op woensdag 21 maart. Dat schrijft zij zondag in haar laatste column als redacteur van TPO. Op plaats 2 staat publicist Yernaz Ramautarsing en op plek 3 voormalig VVD Kamerlid Anton van Schijndel. Nanninga schrijft: “Het moment is daar. Politiek aanpakken wat ik als opiniemaker zo vaak aan de kaak stelde. En dat kan zonder partij-drone met meel in de mond te worden, we zijn de PvdA niet immers. Dat kan prima op idealen, democratische waarden en een scheutje Amsterdamse branie.”

Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet maakte afgelopen zomer bekend alleen in Amsterdam te zullen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Wel zal zijn partij tegelijkertijd de campagne van Leefbaar Rotterdam ondersteunen.

Thierry Baudet: Een droom die uitkomt

Over zijn lijsttrekker zegt Baudet tegen TPO: “Ik ben al jaren fan van Annabel Nanninga. Ze heeft een zeer scherp oog voor wat er misgaat in Nederland en hoe het beter kan en moet. Dat zij nu Forum voor Democratie komt versterken is als een droom die uitkomt.”

TPO-hoofdredacteur Bert Brussen betreurt het vertrek van Nanninga maar gaat er vanuit dat ‘na de enorme winst voor Forum voor Democratie bij de gemeenteraadsverkiezingen de hoofdstad binnen no time een waar paradijs zal worden, met Annabel als fractieleider, wethouder en uiteindelijk burgemeester’.

Amsterdamse is fervent criticus van de islam

Annabel Nanninga (Amsterdam, 1977) was werkzaam voor onder meer ThePostOnline, GeenStijl, Powned, WNL, Veronica Magazine, NTR, Nieuwe Revu en De Brugkrant als columnist, redacteur, journalist, verslaggever en programmamaker. Nanninga is een fervent criticus van de islam in Nederland en publiceerde veel over integratie, immigratie en het vrije woord. Zij woont met man en kinderen in Amsterdam.

Kijk en lees ook

Video – Annabel Nanninga: ‘Ik ben niet van plan heel erg aan de toon te gaan denken’

Annabel Nanninga – Waarom ik lijsttrekker voor Forum voor Democratie Amsterdam ben

Foto: Forum voor Democratie