avatar
   
Politiek

Kiesraad mag gaan tellen voor sleepnetreferendum

Laatste handtekeningen ingediend

Het referendum over de sleepwet is weer een stapje dichterbij gekomen. Vandaag heeft één van de initiatiefnemers de laatste 15000 handtekeningen ingediend bij de Kiesraad. Het is nu aan de Kiesraad om te kijken of alle handtekeningen ook geldig zijn. Dit doen ze door steekproefsgewijs te controleren of de persoon die getekend heeft ook daadwerkelijk in de Basisregistratie Personen (BRP) te vinden is.

In totaal hebben zo’n 400000 mensen het verzoek ondertekend. 300000 handtekeningen is het minimale aantal dat nodig is om het verzoek in te kunnen dienen. De Kiesraad verwacht ongeveer 1 november duidelijk te kunnen maken of er een referendum komt over de Sleepwet.

De initiatiefnemers noemen het de Sleepwet aangezien de Nederlandse inlichtingendiensten ineens heel veel informatie binnen kunnen halen. Zoals vissers ook op zee slepen om veel vis te vangen. De initiatiefnemers zijn bang dat de privacy van burgers geschaad wordt door de wet en willen dat het Nederlandse volk zich uitspreekt over de wet.

TPO/ANP

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.