Opinie

Bonusquote: ontluisterend foutengala rond Michael P. leidde tot dood Anne Faber

16-10-2017 23:16

 

“Volgens de vader heeft de observatie van Michael P. in het Pieter Baan Centrum ’21 A4-tjes’ aan rapportages over hem opgeleverd. P. zat er volgens de vader precies een maand. ‘Tevens is daar de zorg voor recidive geuit en naar voren gekomen dat hij een gevaar voor de maatschappij was en waar de maatschappij voor beschermd moet worden.’

De vader legt een rechtstreekse link tussen het falen van het rechtssysteem en de dood van Anne Faber. ‘Tevens heeft dit ertoe moeten leiden dat wij nu afscheid moeten nemen van een meisje van 25 jaar, Anne Faber in de bloei van haar leven.’

Volgens de vader verklaarde de officier van justitie aanvankelijk dat in het ergste geval P. een straf zou kunnen verwachten van hoogstens drie maanden en een werkstraf van 240 uur.

De vader zegt in het hoger beroep ‘als stront te zijn behandeld, terwijl de dader als een koning werd behandeld’.

‘Het rechtssysteem heeft hier enorm gefaald en er zijn zeer duidelijk grove inschattingsfouten gemaakt.'”

 

Maandagmorgen twitterde Peter R. de Vries al een gedeelte van een brief die de vader van één van de door Michael Panhuis in 2010 op beestachtige wijze verkrachtte meisjes aan toenmalig Staatssecretaris van Justitie Fred Teeven stuurde. De gehele correspondentie is in handen van De Telegraaf en het woord ‘ontluisterend’ dekt nauwelijks de lading.

Dit rechtssysteem is rot, heel erg rot, door en door rot, doorgerot tot op het merg. Het lijkt haast wel alsof de Nederlandse rechtsstaat een bijna sektarische obsessie heeft voor daderknuffelen en het offeren van onschuldige burgers als slachtoffers, terwijl familieleden en nabestaanden keer op keer als ‘stront worden behandeld’.

Daderknuffelen

Mind you: er werden door deze Michael Panhuis dus TWEE (2!) minderjarige meisjes op één van de gruwelijkst denkbare wijzen misbruikt en verkracht, maar de Officier van Justitie liet vervolgens doodleuk aan de ouders van de slachtoffers weten uit te gaan van ‘drie maanden cel en een werkstraf van 240 uur’.

Dankzij het Nederlandse rechtssysteem, dat is gebaseerd op daderknuffelen en heel christelijk-progressief ‘nieuwe kansen’ bieden, oneindig veel nieuwe kansen, is nu wéér een jong meisje dood. Het zoveelste. En wéér blijkt er sprake van een ‘foutengala’, wéér faalde justitie, wéér werden slachtoffers door de Staat der Nederlanden keihard in hun kloten getrapt, wéér bleek de rechtsstaat niet te functioneren, wéér werd er niet gestraft en geen recht gesproken. Wéér was er geen sprake van rechtvaardigheid, wéér werd de maatschappij niet beschermd.

Vertrouwen in de rechtsstaat

En wéér zal er niets veranderen. De eis van deze vader dat ‘de verantwoordelijken hun functie moeten neerleggen’ is, wanneer je de arrogante onaantastbaarheid van het OM en het gebefte geboefte door de jaren heen een beetje hebt gevolgd, bijna lachwekkend. Er gaat gegarandeerd helemaal niemand verantwoordelijkheid nemen, er gaat ook helemaal niemand zijn functie neerleggen. Hooguit worden er mensen weggepromoveerd naar functies waar nog ze nog onaantastbaarder zijn.

Zo is het altijd gegaan, zo is het altijd geweest, zo zal het altijd blijven. Wie nog steeds vertrouwen heeft in de rechtsstaat zal hoe dan ook bedrogen uitkomen.

Cannon fodder

U bent als burger niets meer dan cannon fodder op slagveld slagveld van het sociale experiment der ‘beschaving’. De doden, de slachtoffers, ze zijn gewoon een ‘ingecalculeerd risico’. U bent een cijfer, de kille uitkomst van een rekensom. Een variabele in een statistiek, collateral damage van een verziekt systeem.

U bent als burger volledig vogelvrij. Een pion in handen van bureaumoordenaars zonder geweten en zonder ziel, de slippendragers van het ultieme kwaad

 

Lees ook: Louise Lavergne (24), afgeslacht door veroordeelde zedendeliquent die vrij rondliep.